O alăturare sofisticată de arome, în stilul raw-vegan, cum v-am obișnuit.
O linguriță de tahini are aproximativ 85 de calorii, 3 grame de proteine și un gram de fibre dietetice. Este bogată în fitosteroli, compuși naturali din plante despre care studiile au arătat ca ar reduce colesterolul din sânge. Semințele de susan conțin și sesamină, sesamol și sesamolină, fibre care scad și ele nivelul colesterolului și previn hipertensiunea arterială.
Ingrediente crustă:
- ½ cană semințe de dovleac/ floarea-soarelui/ migdale/ caju
- 4 curmale Medjool
- 1 linguriță nectar de agave
Ingrediente cremă:
- ½ cană pastă de tahini
- 6 linguri iaurt de cocos
- 4 linguri nectar de agave
- 2 linguri suc de lămâie
- ½ linguriță pudră organică de vanilie
- ¼ linguriță apă din flori de portocale
Ingrediente topping:
- iaurt extra pentru decor și flori (comestibile sau nu)
Instrucțiuni:
- Mărunțiți toate ingredientele pentru crustă în blender. Transferați într-o formă de tort cu Ø de 10 cm și uniformizați. Dați la congelat până când preparați crema.
- Într-un blender adăugați ingredientele pentru cremă și mixați până la omogenizare. Turnați peste crustă și nivelați. Incorporați și iaurtul și dați la congelat pentru 5 ore.
- Înainte de servire, decorați cu flori.