Burger raw-vegan

Plăcerile vinovate aparțin trecutului atunci când pentru ele găsim o alternativă echilibrată. Având la bază semințe, legume și ierburi aromatice, acest burger bifează atât sațietatea, gustul desăvârșit, cât și sănătatea. Optează pentru el dacă dorești un conținut scăzut de calorii, vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi benefice.

Conținutul în lignani, acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3 și 6, lecitină, vitamine și minerale recomandă semințele de in ca un superaliment. Acestea îmbunătăţesc sănătatea oaselor, fiind capabile să reducă riscul de osteoporoză şi contribuie la formarea şi regenerarea oaselor.

Constipaţia, diareea, diverticulita şi hemoroizii pot fi prevenite prin consumul semințelor, pentru că acestea sunt bogate în fibre benefice tranzitului intestinal.

Ingrediente:

  • 1 cană roșii deshidratate
  • 1 cană ardei roșii
  • ½ cană mocovi
  • ½ cană semințe de dovleac
  • 2 căței de usturoi
  • ⅛ cană busuioc proaspăt
  • ⅛ cană chimen dulce
  • 2 linguri semințe de in, măcinate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță semințe de chimion
  • 1 linguriță pudră de paprika
  • ¼ linguriță sare de Himalaya
  • ¼ linguriță piper

Instrucțiuni:

  • Hidratați semințele de floarea-soarelui timp de o oră.
  • Măcinați fin semințele de in și adăugați-le împreună cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie.
  • Mixați până când obțineți o consistență lipicioasă și formați chiftelele (aproximativ 6).
  • Deshidratați-le la 45°C timp de câteva ore, pentru ca, la final, să fie crocante la exterior, dar moi în interior.

Pofta buna!

Courtesy of Amanda Nicole Smith

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate