Profită de sezonul căpșunilor și încearcă un mic-dejun rapid sau o gustare after-work. Bogată în calciu, proteine și acizi grași esențiali, această budincă îți va redeștepta simțurile.
În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât şi rizomul şi fructele căpşunului. Planta şi fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic şi pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine şi zaharuri.
Ingrediente:
- 6 linguri semințe de chia
- 1 cană căpșuni proaspete
- 1 ½ cană lapte de migdale
- 2 linguri ghimbir proaspăt, răzuit
- 2 curmale Medjool sau 2 linguri nectar de agave
Instrucțiuni:
- Adăugați căpșunii, laptele, ghimbirul și îndulcitorul în blender și mixați.
- Turnați amestecul într-un bol și adăugați semințele de chia. Amestecați și lăsați deoparte timp de 10 minute.
- Amestecați din nou și dați la frigider pentru 1-2 ore sau peste noapte, urmărind să obțineți o compoziție consistentă și cremoasă.
- Serviți cu felii de căpșuni.