Fie că alegi să o consumi la micul-dejun, ca şi desert sau gustare, experienţa ingredientelor contrastante ce compun această budincă îţi va oferi o satisfacţie imediată.
3 în 1: cremos, dulce, acrişor.
Fructul de avocado şi seminţele de chia sunt o sursă bogată de acizi graşi omega 3, acid alfa-linolenic şi acid pantotenic. Aceştia scad nivelul colesterolului LDL în sânge, îmbunătăţind funcţia cardiacă şi digestivă. Acidul lauric din cocos creşte valorile colesterolului bun - HDL. Această lipoproteină cu densitate mare are efect cardiovascular protector.
Ingrediente:
- 1½ cană lapte de migdale organice, raw
- ½ avocado
- ¼ cană lime
- ¼ sirop de agave
- 3 linguri unt de cocos
- ¼ seminţe de chia
- un vârf de cutit de sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Într-un blender sau robot de bucătărie, combinaţi laptele de cocos, avocado, sucul de lime, siropul de agave, untul de cocos şi sarea. Turnaţi lichidul în pahare şi daţi la frigider pentru aproximativ 8 ore.
- După ce budinca s-a răcit, amestecaţi viguros să evitaţi formarea cocoloaşelor. Dacă mai este nevoie de seminţe de chia, adăugaţi pentru îngroşare.
- Topping: frişcă de cocos, nectar de agave, coajă de lime răzuită.
Pont
Pentru un extra boost puteţi adăuga o pudră nutritivă: iarbă de grâu, spirulină, chlorella, matcha etc.