Budincă raw-vegană cu banane

Comfort food – delicioasă şi gata în câteva minute. Nu vei greşi dacă vei alege un desert cremos.

Cu proprietăţi antiacid, bananele protejează împotriva ulcerului gastric şi a daunelor provocate de acesta. În plus, bananele conţin pectină, o fibră solubilă (hidrocoloid) care ajută la normalizarea circulaţiei în tractul digestiv, prevenind astfel constipaţia.

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esenţial pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale şi a funcţiei cardiace. În medie, raportul dintre potasiu şi sodiu conţinut de o banană este de 467 mg de potasiu la doar 1 mg de sodiu. O banană consumată zilnic poate ajuta la prevenţia hipertensiunii arteriale şi arterosclerozei.

Ingrediente:

Topping:

  • zmeură şi caju mărunţit

Instrucțiuni:

  • Hidrataţi nucile de caju peste noapte pentru o consistenţă mai omogenă – în cazul în care nu deţineţi un blender performant.
  • Adăugaţi toate ingredientele într-un blender şi mixaţi până la omogenizare. Daţi la rece pentru cel puţin 2 ore.
  • Serviţi cu topping-ul preferat.
Courtesy of Simple Vegan Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate