O gustare energizantă, cu proteine și grăsimi sănătoase, împrospătată de culoarea şi proprietăţile hrănitoare ale spirulinei.
Pudra de spirulină conține de două ori mai multă clorofilă decât orice plantă verde. Se remarcă prin procentul crescut de proteine - 55-77 % și prin aportul complet de aminoacizi esențiali, fiind o alternativă superioară produselor din soia.
Ingrediente:
- 1 cană mix de semințe măcinate (floarea-soarelui, cânepă, dovleac)
- 10 curmale Medjool
- 1/3 cană unt de migdale
- 1-2 lingurițe pudră de spirulină
- 1 lingură semințe de chia
- 1 linguriță pudră organică de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
Instrucțiuni:
- Măcinați curmalele și mix-ul de semințe într-un blender.
- Adăugați restul ingredientelor și mixați din nou, până obțineți consistența unui aluat lipicios.
- Cu o linguriță, alegeți o cantitate mică și formați bomboanele.
- Dați la congelat pentru 2-3 ore, pentru a se întări, și apoi păstrați-le în frigider.
Migdalele scad nivelul colesterolului "rău" și susțin funcționarea optimă a sistemului cardiovascular, fiind compuse din 49 % uleiuri - omega 6 și 9 și 22 % proteine. Semințele de floarea-soarelui, dovleac și cânepă completează acest necesar zilnic.