Cu doar câteva ingrediente, puteți obține foarte ușor niște bomboane absolut delicioase de un verde pal, care ne aduc aminte de bomboanele fondante din copilărie sau de prea cunoscutele Raffaelo care ne mint prin ambalajul lor atrăgător ca să le cumpărăm de pe rafturile supermarket-urilor. Partea bună este că în rețeta noastră nu veți găsi arome artificiale, sirop de porumb, zahăr rafinat sau proteină de lapte hidrolizată. Doar ingrediente de calitate printre care și superalimente (cine spune că spirulina sau pudra de moringa nu pot fi folosite în deserturi, fără a lăsa nici o urmă de gust amărui?!), pe care le puteți achiziționa deopotrivă de pe site-ul nostru.
Frunzele de moringa conțin peste 40 de tipuri de antioxidanți, inclusiv carotenoizi, zinc, seleniu, crom, vitaminele B, C, D, A, K și 36 de compuși antiinflamatori, printre care calciu, cupru, clorofilă, omega-3, omega-6, omega-9 și sulf. Spirulina ajută printre altele la echilibrarea sistemului imunitar, reducerea stresului oxidativ, detoxifierea și refacerea organismului în stări de covalescență, efort fizic intens sau malnutriție, reducerea manifestărilor în reacțiile alergice și echilibrarea nivelului de hormoni tiroidieni prin aport de iod.
Ingrediente:
Bomboanele de cocos:- 200 g fulgi de cocos
- 50 ml ulei de cocos
- 150 g unt de cocos
- 3 linguri nectar de agave
- 1 linguriță pudră de spirulină
- ½ linguriță pudră de moringa
- 1 linguriță extract de migdale
- 200 g unt de cacao topit
- 65 g nectar de agave
- 60 g pudră de cacao
- ¼ linguriță extract de vanilie
- un vârf de linguriță sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Adăugați fulgii de cocos, uleiul de cocos lichid, untul de cocos topit, nectarul de agave, pudra de spirulină și cea de moringa într-un robot de bucătărie.
- Mixați până când obțineți o compoziție asemănătoare aluatului.
- Încorporați și extractul de migdale, gustând pentru a vedea dacă este suficient de concentrată compoziția.
- Formați bomboanele și dați-le la frigider pentru 30 minute sau la congelator pentru 15 min.
- Rotiți-le prin crema de ciocolată caldă și dați-le iarăși la rece timp de 10 minute pentru a se întări și glazura.
Courtesy of C&S