Savurează aroma tropicală a nucii de cocos, căreia i se alătură tenta vibrantă a esențelor verzi - alfalfa și mentă, atinsă de o glazură de ciocolată. Aceste bomboane au o consistență densă, fiind un desert pe cât de gustos, pe atât de nutritiv.
Utilizată deseori în tratamentul artritei și a altor afecțiuni de ordin inflamator, alfalfa înmagazinează procente crescute de vitamine (C, B), calciu și compuși antioxidanți. Aceștia reduc inflamația de la nivelul articulațiilor și din organism, întărind totodată imunitatea și oferind prevenție în cazul afecțiunilor cronice.
Ingrediente:
- 3⁄4 cană fulgi de cocos
- 2 linguri ulei de cocos
- 3 linguri nectar de agave
- 1 linguriță pudră de alfalfa
- câteva picături de ulei esențial de mentă
- lichior de cacao pentru decor
Instrucțiuni:
- Adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie, mai puțin extractul de mentă.
- Mixați până când obțineți o compoziție asemănătoare aluatului.
- Incorporați și extractul de mentă, gustând să nu fie prea concentrat ulterior.
- Formați bomboanele.
- Rotiți-le prin fulgii de cocos și decorați cu lichior de cacao. Dați la rece timp de 10 minute pentru a se întări.
Pofta buna!
Courtesy of The Good Food Goddess