Bomboane bounty cu ciocolată albă și pudră de merișoare
În Orient, dudul este considerat un arbore sacru, primii care au descris calitățile tămăduitoare ale acestuia fiind indienii, în urmă cu o mie de ani. În lume se găsesc circa 16 specii de duzi, toți aparținând genului Morus, din familia Moraceae. Considerați a fi originari din China, aceștia pot fi întâlniți acum în mai toate regiunile temperate ale planetei iar fructele lor sunt foarte apreciate pentru aroma unică, precum și pentru multitudinea de nutrienți. Conțin vitaminele A, B2 (riboflavină), C, E și K și sunt bogate în magneziu, potasiu și fosfor. Dudele sunt o sursă bună de proteine, lucru rar întâlnit printre fructe. Au efecte nootrope, fiind utile activității intelectuale, previn căderea părului (au proprietăți de repigmentare) și sunt recomandate sportivilor, consumul lor regulat putând duce chiar şi la creşterea masei musculare.
Și pentru că tot v-am vorbit mai sus despre beneficiile dudelor, venim în completare cu o rețetă bună de tot care, pe lângă aceste minunate fructe, pune laolaltă un mix de alte câteva ingrediente crude și sănătoase. Bile energetice cu cocos, învelite în ciocolată albă. Pudrate cu pulbere de sfeclă roșie și merișoare, care vin să se alăture invaziei de elemente nutritive prin conținutul impresionant de vitamina K, respectiv C. Gata să ne încânte vizual prin culoarea vibrantă și să ne determine să spunem „Adio” poftei pentru bomboanele Rafaello sau batoanele Bounty din comerț. Fără aditivi sau coloranți și niciun alt produs chimic. Ușor de transportat și numai bune de mâncat dintr-o singură înghițitură. Deci cam perfecte pentru o gustare la serviciu, sau ca bucurie la pachețel pentru cei mici, în pauza de la școală sau grădiniță. Ingrediente: Crema de ciocolată albă: Pudra: Instrucțiuni:
  • Adăugați fulgii de cocos, dudele, untul de cocos topit pe baie de aburi, uleiul de cocos lichid, nectarul de agave, extractul de vanilie și sarea într-un robot de bucătărie și mixați până obțineți o compoziție grunoasă și lipicioasă
  • Puneți compoziția la frigider pentru 10 minute, formați bomboane de dimensiunea dorită și dați-le la frigider pentru 30 minute sau la congelator pentru 15 minute
  • Pentru glazura de ciocolată, topiți untul de cacao, uleiul de cocos și untul de caju pe baie de aburi
  • Adăugați nectarul de agave și esența de vanilie și amestecați, până la omogenizarea compoziției
  • Lăsați la temperatura camerei pentru a se întări un pic, apoi scoateți batoanele din congelator, înveliți-le bine în ciocolată apoi dați-le la congelator pentru 30 minute
  • Blenduiți bine pudra de merișoare cu pudra de sfeclă și cu făina de cocos
  • Tăvăliți bomboanele în mixul de pudre
  • Păstrați bomboanele la frigider într-un recipient închis
Pont 1 - Untul de cacao se va topi mai ușor dacă în prealabil este dat pe răzătoare. Pont 2 - Dacă nu aveți nectar de agave, puteți să-l înlocuiți cu nectar de cocos, sirop de arțar sau miere. Însă aveți în considerare că gustul bomboanelor se va schimba puțin în funcție de îndulcitorul folosit, căruia cel mai porobabil va fi nevoie să îi ajustați și cantitatea. Pont 3 – Folosiți ulei de cocos preset la rece, cu aroma. Pont 4 – Culoarea pudrelor poate să difere în funcție de firmă. Pudra de merișoare “Crud și sănătos” are o nuanță veselă, de un roz drajeu. S-aveți poftă!

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate