Ajoblanco - supă cremă de migdale şi usturoi

Reţetă tradiţional spaniolă, a doua supă rece după gazpacho. Cremoasă şi sofisticată.

Usturoiul combate stările de iritabilitate şi slăbiciune, agitaţie, anxietate, migrene, ameţeli, oboseală, dureri de cap şi de urechi. Modul cel mai sănătos de a consuma usturoiul este de a-l strivi înainte, pentru a rupe pereţii celulelor şi a forma alicina. Alicina stimulează producerea sucurilor gastrice şi mişcările peristaltice ale pereţilor intestinali, evitând constipaţiile. Pasta de usturoi conţine alicină doar dacă nu a fost tratată termic, usturoiul copt sau prăjit pierzând o mare parte din nutrienţi.

Ingrediente:

  • 75 g pâine fără gluten
  • 200 g migdale organice, raw
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 căni apă rece (500 ml)
  • 1 lingură sare de Himalaya
  • 2 linguri oţet de mere
  • 4 linguri ulei de măsline extra-virgin

Instrucțiuni:

  • Mixaţi toate ingredientele într-un blender până la omogenizare.
  • Daţi la rece.
  • Serviţi cu migdale tocate şi toping de ulei de măsline.

Topping: migdale tocate, pepene galben, stafide sau struguri.

PONT

Puteţi adăuga cuburi de gheaţă pentru un efect şi mai răcoritor.

Courtesy of Simple Vegan Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate