”Mă simt rău!”, mă plângeam acum 20 de ani în cabinetul unui formidabil om și diagnostician, profesor doctor Tiberiu Turculeț, medic specialist medicină internă, cu competențe în homeopatie. ”Gândești rău…”, a răspuns cu căldură și s-a lăsat ușor pe spate în fotoliul vechi.

La cei peste 70 de ani pe care îi avea, era ager și plin de vitalitate! Iar steluțele din privirea lui sfredeleau ceața provocată de panica și de confuzia din mintea pacientului. A fost pentru mine și primul medic care în cadrul anamnezei s-a arătat interesat de profilul psihologic al pacientului. Am luat aminte la ce avea să mă învețe, chiar dacă nu pătrundeam atunci în profunzimea cuvintelor sale și nu vedeam legătura cu mine neapărat. Am păstrat totul într-un sertar al minții, cu încredințarea că nimic nu e întâmplător, că fiecare persoană din viața noastră e un mesager divin și că nimic nu e în zadar. Pe măsură ce au trecut anii și paginile materialelor de studiu prin mâna mea, s-au limpezit în practica directă toate îndrumările pline de înțelepciune și de bunătate ale acestui medic… I-aș dărui flori, dacă l-aș mai putea întâlni. Dar cum nu mai am această posibilitate, vi le dăruiesc vouă, împreună cu reflecțiile unei minți pusă în slujba inimii.

Ce să faci dacă ești bolnav sau dacă te simți rău = gândești rău (vezi si emisiunea mea AICI:

1. Încetează să vorbești despre ”boala” ta

Irosești energie vitală pe care ai putea să o folosești pentru recuperare.

2. Încetează să te mai gândești la ”boala” ta

Hrănești inutil un gând ucigaș.

3. Mergi la un medic competent, omenos și care nu te înfricoșează

Lasă-te călăuzit de un medic care îți dă putere și care înțelege conexiunile dintre părțile componente ale corpul fizic, precum și pe cele dintre corpul fizic, gânduri, sentimente, atitudine, obiceiuri de viață. Dacă nu știi cum să alegi un medic pentru corpul sau pentru copilul tău, citește din cartea mea Diversificarea, pur și simplu cu prefață de dr. Sorina Soescu, capitolul ”În căutarea medicului potrivit” (pag 75-77). Înlocuiește cuvintele ”copilul meu” cu ”corpul meu”.

4. Nu poți transforma “boala” în sănătate, dar poți renunța să întreții ”boala” ca să re-creezi sănătatea

Peste tot pe acest Pământ există milioane de oameni care au trăit vindecarea în momentul în care au început să își schimbe gândurile… Mintea și gîndurile emise de ea sunt un instrument eficient în procesul de vindecare. O minte antrenată, va fi un slujitor loial. Atenție însă! Mintea ne va sluji și va excela în direcția în care este antrenată zilnic, în fiecare clipă: dacă o antrenăm să gîndească dezastre, catastrofe, decepții, eșecuri, tristețe, frică – de ele vom avea parte. Dacă o antrenăm să vadă și să transmită corpului că în fiecare clipă suntem iubiți, ghidați, ocrotiți, că orice întâmplare pe care o trăim este o experiență de care aveam nevoie și intenționată spre binele nostru suprem, că fiecare moleculă din care suntem alcătuiți este în armonie cu vibrația naturală și cu Legea Divină, că putem face imposibilul posibil și că nu e nevoie să credem o iotă de la cei care ne spun că nu e posibil – atunci de aceste experiențe împlinitoare și eliberatoare vom avea parte.

5. Iartă

Iartă-i pe toți cei pe care crezi că nu merită să-i ierți și pentru care ai construit în inima ta o cameră de tortură sau o sală de judecată. A ierta nu înseamnă că esti de acord cu ceea ce ți-au făcut, nici că de a doua zi trebuie să îi inviți în oraș la masă sau la tine acasă. Înseamnă doar că renunți să îi mai acuzi/răstingnești/ucizi zilnic cu gura, cu inima și cu mintea ta. În acest fel îi eliberezi pe ei și te eliberezi pe tine, inclusiv de rolul de torționar sau de cel de victimă.

6. Râzi zdravăn, cu poftă, cu lacrimi, măcar o dată pe zi

Râzi și de tine, nu te lua prea în serios cînd o dai în bară. Râzi! Umorul (nu bășcălia tipic dâmbovițeană) are un efect spectaculos asupra sistemului imun și asupra creierului, iar creierul controleaza vibrația întregului corp. Nicio “boală” nu poate exista într-o vibrație sănătoasă (de aceea și spunem că nu există copil bolnav în familie sănătoasă).

7. Protejează-ți imunitatea la toate nivelurile

Învață să spui ”Nu!” fără să te justifici. Imunitate înseamnă ce permit și ce nu permit să intre în corpul meu fizic, în suflet, în inimă, în minte, în câmpul meu energetic. Deja știm (și ne protejăm de asta) că orice energie electromagnetică care se află în dizarmonie cu frecvența naturală a Pământului poluează mediul natural și ne afectează sănătatea. Ei bine, nu doar telefoanele mobile, apartele Wi-Fi, firele de curent electric din pereți sau instalațiile solare de pe case emit acest gen de radiații. Chiar dacă ochiul nostru nu vede, totul e în mișcare, totul vibrează. Este o lege a naturii. De aceea este important să alegem ce și cui permitem să intre și să influențeze viața și energia noastră. De aceea e important să ne protejăm de orice tip de poluare. Nu contează ce zice lumea pentru că alegem ne apărăm: o cetate întărită nu e neapărat o cetate inamică.

8. Fii în comunicare cu corpul tău

Folosește afirmații, exerciții de recunoștință și/sau tehnica EFT. O afirmație, ca și o rugăciune, rămâne o simpla recitare mecanică a unor cuvinte, dacă nu e însoțită de imaginarea rezultatului ca fiind deja obținut și de trăirea fiziologică a stării pe care ți-o dă imaginea și gândul că ai obținut deja acel lucru.

Un zâmbet și-o floare,

Cristela Georgescu

 

Articolul este scris de Cristela Georgescu si preluat de pe site-ul https://cristelageorgescu.ro/ cu acordul autoarei.