Crème brûlée raw-vegană

Un strat generos de caramel, o cremă densă de vanilie şi o "crustă de zahăr" crocantă – este alegerea noastră pentru desertul perfect.

Curmalele au proprietăţi relaxante, făcând parte dintre alimentele care, după ce sunt consumate, creează o stare de confort general – fizic și psihic. Aceste fructe exotice reglează funcţionarea sistemului respirator și au acţiune antiinfecţioasă, antianemică, revitalizantă. Sunt cunoscute și ca favorizante ale expectoraţiei, având efecte benefice în bolile de piept.

Substanţe active importante: săruri minerale (mai ales fier și magneziu), cumarină, vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare), protide.

Ingrediente caramel:

Ingrediente cremă:

Ingrediente topping:

Instrucțiuni caramel:

  • Hidrataţi curmalele timp de o oră înainte de utilizare.
  • Mixaţi toate ingredientele într-un blender până la omogenizare.
  • Adăugaţi 2 linguri din compoziţie în fiecare ramekin.
  • Daţi la frigider până ce pregătiţi crema.

Instrucțiuni cremă:

  • După ce aţi hidratat nucile de caju, scurgeţi excesul de apă.
  • Adăugaţi toate ingredientele în blender şi mixaţi până când compoziţia capătă o textură cremoasă. Completaţi cu lapte vegetal, dacă este nevoie.
  • Transferaţi în ramekins şi daţi la congelator timp de 30-40 minute pentru a se întări.
  • Scoateţi-le de la congelator şi păstraţi-le la frigider până în momentul servirii.

Instrucțiuni topping:

  • Înainte de servire, acoperiţi suprafaţa fiecărui ramekin cu un strat de zahăr de cocos.
  • Cu ajutorul unei lămpi de bucătărie cu gaz, încălziţi uniform zahărul până când se topeşte şi formează o crustă.

Pont

Se păstrează la frigider într-un recipient etanş timp de 4-5 zile.

Courtesy of Rawberry Fields

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate